Aprósejtes

Aprósejtes

2011. január 17. - Vaskalap1

Függő lett.

Felhívott egy közös ismerős? barát?, hogy tudjak róla: ma este telefonált neki anyósom, hogy vigyen Xanaxot, mert apósom csak este ad neki és az nem elég. Mert felidegesíti az anyja és nem tud pihenni. De titokban vigye, MI ne tudjunk róla.

3 x1 Contramal, 1 x 1 Xanax. Volt 3 x 1 Xanax is, de az kábán tartotta egész nap, nem nyugodt volt, hanem zavart, szédült, tompa.

Most megint nem tudom mi a helyes.

Egyrészt el kell mondanom apósomnak és ő még jobban megomlik majd. Másrészt át kell néznem a telefon híváslistáját holnap, hogy kit hívhatott még ezügyben. A valaki meg csupa jószándékból hoz majd neki gyógyszert, titokban. Ez nem jó, azt hiszem.

NEM fájdalomcsillapító kell, hanem nyugtató. A fizikai fájdalmat mindig jól viselte, eszméletlen magas a fájdalomküszöbe. Cserébe viszont gyenge az idegrendszere. Sérülékeny. Képes napokig elmolyolni hülyeségeken, bár lássuk be, nem piskóta az anyja.

Csütörtök éjjel elesett anyósom a nagyszobában és nem tudott felkelni. Szerinte két órahosszat volt  a földön és mire elevickélt a telefonhoz, kiderült, hogy az meg le van merülve. Mert nem kellett, mert felkelt, kijött, a lépcsőn lekísértük, szóval, nem kellett szoros felügyelet. Apósom mindeközben elaludt a konyhában a heverőn, de egyébként se volt esélye meghallani anyósom kiabálását, ami nem kiabálás, hanem inkább susogás.

Ezt azért mesélem el, hogy érthető legyen a következő.

Szombaton reggel azzal jött át a banya, hogy: és hányszor estél el az éjjel?

Tőle származik az is, hogy: Hát a negatív az jó dolog, mert mikor olyan lett a vizeletvizsgálatom, akkor örült a doktor.

Szar szemét öregasszony. Kész.

Az öcséd mondta, hogy nem hívtad! Mintha nem tudná mit indít el ezzel.

áááááh

És most emiatt anyósom konspirál, behozatja velem a munkaköri telefont (én meg nem kérdezem Minek?, hát az övé!), hülye helyzetbe hoz embereket, hazudásra kényszeríti őket.

 

Mi a jó?

Benyugtatózva leélni a maradékot, ami ugye nem tudjuk mennyi.

Vibrálva leélni a maradékot, ami ugye nem tudjuk mennyi.

Átvehetjük a döntéseit? Gondolkodhatunk helyette? Megmondhatjuk?

Mit tenne, ha magabíró lenne és nem szorulna ránk?

Vagy ez tényleg függőség, amivel kezdeni kell valamit, de nem azt, hogy még több gyógyszert adunk?

??????????????????

A bejegyzés trackback címe:

https://aprosejtes.blog.hu/api/trackback/id/tr716856997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

127886 2011.01.17. 21:49:15

esetleg megpróbálhatnátok csökkenteni a contramalt (kicsit az is kábít) és adni neki xanaxot, esetleg felet. hány mg-ost szed?

127886 2011.01.17. 21:52:01

szerintem ez még nem függőség, ideiglenesen másokkal is előfordul hogy szüksége van rá. és fontos hogy az anyósod érezze hogy van még beleszólása a saját életébe, és ehhez ne kelljen trükköznie.

136863 2011.01.18. 07:53:00

[sulemia](#11093807) Nem tudom, mert én nem foglalkozom a gyógyszerezésével. Apósom csinálja, szerintem ezt egy embernek kell felügyelnie. A "ne kelljen trükköznie" résszel egyetértek, de mennyire lehetünk benne biztosak, hogy TUDJA mit csinál?

17532 2011.01.18. 11:40:57

azt tuti, nem jó, ha minden francot a tudtotok nélkül szed. meg persze az orvosok tudta nélkül...

94118 2011.01.18. 15:31:29

Meg mered kérdezni tőle, hogy tényleg félkómásan akarja leélni a hátralévőt? Mert ha igen a válasz, ez az ő döntése. Hidd el, ha igent mond rá: tudja mit választ. A kérdésfeltevés viszont drasztikus kell legyen, mert az nem biztos, hogy most tudja mit tesz. Ha nem vagyok érthető, megpróbálok újra nekifutni.

136863 2011.01.18. 19:50:47

[perenne](#11094943) A drasztikust nem értem. A többi világos.

Éjszem 2011.01.18. 20:22:54

Tudom, én könnyen mondom ezt, kérlek, ne haragudj meg rám érte: Perennel értek egyet. Drasztikusan őszintén beszéld meg vele, tényleg ezt akarja? Mond el, miből "lép ki" a fájdalmon - testin és lelkin - kívül azzal, ha kábára szedálja magát. Kimarad a pozitív dolgokból, a család életéből, a napi jó dolgokból. Tudom, nem könnyű és nem is mindig lehet meglátni a napi apró jót, de tudom, hogy te képes vagy erre, és őt is képessé teheted erre. Sok erőt - lelkit és fizikait - kívánok neked ehhez (is).

136863 2011.01.18. 20:37:20

[Éjszem](#11095447) Köszönöm. A napi jót már régen nem látja meg. Ha aludt egy jót, akkor rögtön azon aggódik, hogy mit csinálhatott volna helyette (pl. munka). Ha evett egy jót, akkor azon molyol, hogy mi már rég befejeztük és most miatta kell pakolni. Ha fürdött egy jót, akkor szegény férjének ott kellett állnia mellette, ajjaj. És nem tudom megért e mindent. Ma fel akart hívni egy olyan embert, aki már rég nem ügyfelünk, de rá akart szólni, hogy hozza a számlákat. Haldoklás ez a folyamat én tudom. És már csak a gyanakvás marad. Itt van? Ott van? Én is eltévedek néha az időben, vannak hülye gondolataim, tévedéseim, de nincs áttét az agyamban. Nehéz elválasztani. Nehéz ez az egész.

Éjszem 2011.01.18. 21:50:06

Kedves, nem kell megköszönni. Néha tán bűntudata van. Elhiszem, hogy egyre kevésbé vannak világos, vagy annak tűnő pillanatai. Ismerem ezt, bár nem úgy és nem annyira, mint te (nekem minderre 4-5 napot adott az élet édesapámmal kapcsolatban, azt is a kórházban töltötte, volt apósomnál évekig tartott, hol otthon, hol a kórházban). Az életünk minden napja haldoklás, még ha nem is fogadjuk el, csak amikor már valóban, úgymond orvosilag igazoltan is eljön az az idő. De ahogy Popper Péter mondta: a tegnap már elmúlt, tehát nincs, a jövő még nem jött el, tehát nincs, csak a ma valósága létezik. Tehát minden nap ma van. Tudom, fáradt vagy és tehetetlennek érzed magad, és ez nagyon nem jó érzés és embertelenül nehéz. Mégis többek között te vagy az, aki adhat valami jót neki minden nap. Mutasd meg neki és mond el szavakkal is, hogy milyen szép és jó hallani a madarak dalát, érezni az arcodon a nap sugarának melegét, nézni az égen úszó felhőket, figyelni, amint rügyeket nevelnek a fák... Azt add, amit majd te szeretnél kapni. És ne fél meríteni a Falka erejéből.

127886 2011.01.25. 21:51:05

a xanax nem kábítószer hanem szorongásoldó, attól még észreveheti a jó dolgokat ha szedi, viszont van esély hogy kevesebbet idegeskedjen, aggodalmaskodjon. lehet felezni is. ha a 3x1 sok, próbáljátok megtalálni azt az adagot amivel még nem kába és nem szédül.

136863 2011.01.25. 21:55:51

[sulemia](#11109949) NEKÜNK sok a 3x1, ő keveselli. Nem hiszem, hogy van jó megoldás.
süti beállítások módosítása