Aprósejtes

Aprósejtes

2011. január 04. - Vaskalap1

Valamiért megnyugodtam. Nem izgulok reggel, mikor a kaput zárom ki náluk, hogy vajon mi van, vajon él e még, elesett e éjjel vagy bármi más, ami mindig eszembe jutott, mielőtt bekerült volna a kórházba utolsó alkalommal. Nem izgulok, mikor elindul valamerre. Ennek mondjuk az is az oka, hogy szól, nem partizánkodik. Elkísérem vécére, átkísérem a fürdőszobába, megvárom a kád szélén ülve míg megmosdik, fogat mos, visszakísérem.

Hallom, de nem hat rám, hogy zihál a rövid járkálástól, hallom, de nem hat rám, hogy reggeli/ebéd közben krákog és a zsebkendőbe ... nem, nem köpi, hanem törli a felköhögött váladékot, látom, de nem hat rám, hogy nagyon vékony a lába, hanem elékuporodok és lehuzigálom a nadrág alatt felcsúszott harisnyát...

 

Este viszont, mikor már aludni szeretnék és álmos vagyok, de nem, nem tudom elhajtani a szemem elől a képét és feszt azon veszem észre magam, hogy rá gondolok és akkor erővel MÁSRA akarok gondolni... Mert a mellkasomban dobpergés van, már a fülemben is szól, úgy meg nem lehet elaludni. Ekkor előveszem az emlékeimből a legkedvesebbeket és inkább azokkal töltöm be a fejemet.

 

Az nagy kérés, hogy lássa a virágokat kinyílni, amiket ősszel ültettem neki?

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aprosejtes.blog.hu/api/trackback/id/tr406856987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

127886 2011.01.04. 23:31:18

nagyon szép a lelked.

94118 2011.01.05. 07:17:18

A Te kérésed: addig Uram, amíg nem rosszabb. Anyám megvakult, a morfin sem csillapította a fájdalmát. Nem riogatni akarlak. Ne időt, állapotat kérj. Vagy csodát.

Dzsi 2011.01.05. 09:45:37

Lássa, élet, lássa...
süti beállítások módosítása